banner

New York

New York on suosittu ja toimiva teema julisteilla. Tutuimpia ja myydyimpiä ovat julisteet Manhattinin pilvenpiirtäjistä sekä Manhattanille vievistä silloista, etenkin Brooklyn Bridgestä. Osa kuvista on ilmakuvia ja osa katutasolta kuvattuja.

Lunch Atop a Skyscraper, c.1932

Ehkä yksi kaikkein tunnetuimmista julisteista on 1900-luvun alussa otettu valokuva työmiehistä, jotka syövät lounastaan kesken pilvenpiirtäjän rakentamisen. Itselleni on hieman epäselvää, että onko tämä kuva todellinen vaiko osittain lavastettu. Tuntuu nimittäin aika erikoiselta, että nälkäiset työmiehet asettuisivat perä-perää noin vaikeaan paikkaan syömään lounasta. Miten keskimmäiset miehet ovat asettuneet paikoillee? Miksi kaikki syövät lounasta aivan toistensa rinnalla?

New York by Pennsylvania Railroad

New York, tuo kaupunkien kaupunki, on todella suosittu julisteaihe, joka ei varmasti tule poistumaan muodista. New York -julisteissa esiintyvät muun muassa kaupungin skyline, eläväinen Times Square, New Yorkin katukuvalle ominaiset keltaiset taksit sekä kuuluisa Brooklynin silta. New York -aiheisella julisteella tuot suurkaupungin sykettä omaan kotiisi tyylikkäällä tavalla.

New York-Brooklyn Bridge